Never a dull moment bij de slagwerkgroep

De tijd van alleen de kleine en de grote trom is voorbij, zeker bij de slagwerkgroep in De Rips. 
Met melodische nummers en ook ‘oneigenlijke’ instrumenten weet de slagwerkgroep de gasten bij concerten te verrassen. Ook ‘echte’ ingewikkelde slagwerkstukken gaat de groep niet uit de weg.

De muziekstukken die slagwerk onder leiding van Peter Bergmans speelt zijn heel anders van aard dan vroeger. De groep speelt bijvoorbeeld sambanummers, muziek met Afrikaanse klanken of Japanse invloeden.  Top 40-nummers ontbreken ook niet in het repertoire, zoals ‘Feel this moment’ van Christina Aguilera, ‘Africa’ van Toto en zelfs ‘Dance 4 Life’ van Tiësto. Natuurlijk spelen ze ook echte slagwerkstukken als ‘Dilemma’ en ‘Prehistoric Times’. 
Een Slagwerkgroep lid: Peter en de muziekcommissie kijken goed naar uitdagingen en afwisseling voor iedereen. Om een grote groep mensen enthousiast te houden is dat ook nodig. En dat niet alleen: ook een uitgebreid instrumentarium.

Concerten
De slagwerkgroep treedt ook regelmatig op tijdens concerten. De slagwerkgroep houdt het graag vernieuwend voor henzelf en de ‘vaste gasten’, dus kom je vaak een ludieke knipoog tegen. Bij de grotere of speciale concerten pakken ze nog wat groter uit. Een Slagwerkgroep lid: We gaan de gekste en leukste uitdagingen aan. Van musiceren op een reuze triangel en autoveren, op verkeersborden en vuilnisbakken. Of zeer klein en ‘breekbaar’: op kop en schotel met bestek of alleen met handen en voeten.

Groep en repetitie
De repetitie is op woensdagavond van 20:00 – 21:30 uur in D’n Eik. We hebben een grote en gevarieerde groep, waarbij de jongste 12 is en de oudste 70 jaar. De sfeer bij de repetities is ontspannen gezellig, maar voor een uitvoering weten we de uiteraard nodige concentratie en discipline op te brengen.

Contact
Heb je mogelijk interesse om bij de slagwerkgroep te gaan? Kom gerust eens luisteren. Of stel je vragen via de contact pagina.