Muziekles

Het is helemaal waar: een muziekinstrument leren spelen vraagt de nodige inzet en oefening en is niet de allergoedkoopste hobby. Wel de leukste, vinden wij. Samen muziek maken is een hobby die je raakt, het is een uitlaatklep, het is gezellig en het is ook heel goed voor je ontwikkeling. Want muziek maakt slim, dat is wetenschappelijk bewezen. Het is een investering in de ontwikkeling en muziekbeleving voor de rest van je leven of het leven van je kind.

Welk instrument?
Bij onze muziekvereniging kun je kiezen uit allerlei instrumenten. Van saxofoon, bugel, trompet, trombone, hoorn en slagwerk. Kinderen kunnen vanaf groep 4 van de basisschool al op les gaan. Vanaf groep 4 kunnen zij blokfluitles volgen (goede basis). Vanaf groep 5 kun je kiezen voor een ander instrument.

Wil je weten hoe deze instrumenten klinken? Je kunt eens komen kijken bij een Junior Concert van de jeugd. Of neem contact met ons op via de contact pagina We helpen je graag.

Volwassenen
Misschien heb je wel eens gehoord dat het beter is om op jonge leeftijd muziek te leren maken. Daar zit een kern van waarheid in, maar ook als volwassene kun je nog volop aan de slag met muziek. Jouw voordelen zijn dat je vaak al een muzieksmaak en -gehoor hebt ontwikkeld, bewust voor een instrument kiest en enorm gemotiveerd bent. Via Concordia kun je muzieklessen volgen waarbij de instructeurs jou als volwassenen goed kunnen begeleiden. Het vraagt inzet, maar al snel speel je de eerste muziekstukken en na een tijdje kun je aansluiten bij de fanfare of slagwerkgroep.

 

Wil je je eens oriënteren of de muziekvereniging iets voor jou is? Kom gerust vrijblijvend naar een repetitie luisteren. Stuur een mailtje naar: info@concordiaderips.nl 

Citaat muziekleerling
Muziekles, gewoon in De Rips. Via onze muziekvereniging kun je les volgen bij Stichting Kunstlokaal Gemert-Bakel. De opleidingen starten in het begin van een schooljaar en tijdens schoolvakanties ben je vrij. De les volg je in De Rips en deze is gewoonlijk 20 minuten per persoon. Ook duolessen zijn mogelijk. De duur van de  blokfluitles is afhankelijk van de grootte van de groep.

Examens
Als je op les gaat, dan kun je ook diploma’s behalen. Hiervoor leg je een examen af. Je hebt niveau A, B, C en D, waarbij A het eerste diploma is die binnen handbereik is. De leraren van het Kunstlokaal nemen de praktijkexamens af, wat voor veel leerlingen vertrouwd is. Samen met je leraar bepaal je wanneer je klaar bent voor een examen en tijdens een junior concert kun je je voorbereiden op een praktijkexamen, zodat je de puntjes op de i kunt zetten.

 

Muziek maakt slim!
Aangetoond door wetenschappers. Muziek maken:

  • bevordert integratie
  • verbetert sociaal gedrag
  • stimuleert de intelligentie
  • bevordert schoolprestaties
  • vermindert concentratieproblemen

Waarom maakt muziek slim? Lees meer op www.muziekmaaktslim.nl

Muziekschool
De muzieklessen worden gegeven door Kunstlokaal Gemert. KunstLokaal is een Stichting met een klein aantal medewerkers voor het faciliteren, organiseren en regisseren van een cultuureducatief aanbod. Voor de uitvoering van activiteiten, cursussen, opleidingen en workshops maakt KunstLokaal gebruik van freelance docenten en netwerkdocenten. Meer informatie over het muziekaanbod is te vinden via deze link.

Contact
Heb je vragen, neem vrijblijvend contact met ons op via de contact pagina.