Algemene info

In 2015 kwam het Eindhovens Dagblad op bezoek voor een interview om te vragen hoe het kan dat wij zo veel jeugdleden hebben. Leuke vraag! We hebben als vereniging inderdaad veel aandacht voor de jeugd. Zo hebben we een opleidingsorkest voor slagwerkleerlingen(Young Rhythm), spelen we populaire nummers die zij leuk vinden en organiseren concerten en een uitstapje. Sinds kort spelen er ook enkele muziekleerlingen in het opleidingsorkest 4-Fun. Een actieve jeugdcommissie, betrokken dirigenten, leraren en natuurlijk ouders helpen hier enorm bij.

Junior Concert
Leerlingen die op muziekles zitten, kunnen twee keer per jaar mee doen aan het Junior Concert. Ze spelen dan een nummer als solist, of met een aantal andere muziekleerlingen, dat ze goed hebben voorbereid. Het Junior Concert helpt ook de leerlingen de puntjes op de i te zetten die op examen gaan. Het is vaak spannend voor de leerlingen, maar zo´n concert motiveert enorm dat ze kunnen laten horen aan ouders, opa´s en oma´s, vrienden en vriendinnen wat ze hebben geleerd.
Ook treedt de jeugd op tijdens de ´grote´ concerten, zoals het Kerstconcert en Zomeravondconcert van de Muziekvereniging. Daarnaast zijn er speciale concerten voor de jeugd, zoals Sla je slag-dag voor de slagwerkleerlingen en Jeugdmuziekdag voor de Fanfare kandidaten.

Jeugdorkesten
Na een jaar opleiding kunnen leerlingen al starten in een jeugdorkest voor slagwerkers, Young Rhythm, of het opleidingsorkest 4-Fun voor de doorstromers naar de fanfare.

Uitje
Natuurlijk hoort er ook een uitje bij. Die organiseren we in drie groepen voor de verschillende leeftijden.

Muziekcarrousel en blazersklas op school
De jeugdcommissie zet zich ook in voor de allerkleinsten. Op basisschool de Klimboom in de Rips organiseren zij jaarlijks een muziekcarrousel. Leerlingen van groep 3 en 4 kunnen dan kennismaken met allerlei instrumenten.

De leerlingen van groep 5 en 6 mogen al meedoen met de blazersklas. Zij krijgen op school enkele weken les op bugel, trompet of saxonette en sluiten dat af met een mini-concert voor de ouders.

Jeugdcommissie
We hebben een actieve jeugdcommissie waarin leden van de fanfare, slagwerk en ouders in samenwerken. Zij organiseren het jeugduitje, junior concert en de blazersklas op de basisschool En zorgen ervoor dat de jeugd de informatie krijgen die ze nodig hebben, bijvoorbeeld bij een concert: hoe laat moet ik aanwezig zijn, welke kleding dragen, welke muziekstukken spelen we, waar kunnen we de instrumenten opbergen? Zij hebben veel contact met de ouders en de leraren en evalueren alle activiteiten van de jeugd tot 16 jaar.

Contact
Heb je vragen, neem gerust contact met ons op via de “Contact” knop bovenaan op deze pagina.