Klinkende muziek maak je samen

Een fanfare, misschien denk je: is dat nog wel van deze tijd? Jazeker! Onze fanfare is vernieuwend. De muziekstukken die we spelen variëren van filmmuziek, musical, tot pop en klassieke muziek. Ook organiseren we speciale concerten, zoals een tapas- of filmconcert. En, het is gewoon heel leuk om samen muziek te maken. Het is een hobby die je raakt.

Traden we vroeger op in formele uniform en speelden we onbekendere nummers voor het grote publiek, nu brengen we een gevarieerd programma voor de muzikanten en het publiek. We geven ook elk jaar een concert of concerten met een speciaal tintje. Denk aan een filmconcert, circusconcert, tapasconcert en eens in de circa vijf jaar pakken we uit met een heuse Proms, met een big band, zangers, dansers en spektakel.

Muziek
Niet alleen de muziek is divers, ook de samenstelling van de groep – jong en oud – en de instrumenten die je kunt spelen. Bij de fanfare kun je koperen blaasinstrumenten bespelen zoals de bugel, trompet, trombone, tuba en hoorn. Maar ook houtblazers, zoals de saxofoons, en tevens enkele slagwerkinstrumenten horen er bij.  We staan daarnaast open voor andere instrumenten die van origine niet bij een fanfare horen.

Repetitie
De fanfare repeteert op woensdagavond van 20.00 tot 21.45 uur in D’n Eik, onder leiding van Geert Nellen.

Een Fanfare lid: De sfeer is goed, ontspannen, maar er wordt wel echt gewerkt aan de stukken. De dirigent pikt er vaak een groot stuk uit dat veel aandacht krijgt, en andere nummers spelen we door, zodat het toch afwisselend is. Iedereen, jong en oud, wordt goed betrokken. De ‘derde helft’ na de repetitie is gezellig en mis ik niet vaak.

Contact
Heb je interesse om bij de fanfare te gaan? Kom gerust eens luisteren. Of stel je vragen via de contact pagina.